full screen background image

36 de permise suspendate şi peste 500 de amenzi, după 3 zile de controale ale Poliţiei Rutiere

În perioada 28 – 30 ianuarie, peste 150 de poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiști rutieri din cadrul polițiilor municipale și orășenești și sprijiniţi de agenții de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie cu sarcini pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice sucevene.

Toate cele 10 autospeciale dotate cu aparatură radar au fost prezente pe drumurile naţionale şi europene, în special în intervalul orar 08.00 – 13.00 pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză. În partea a doua a zilei, între orele 16.00 – 24.00 poliţiştii au acţionat în special pe drumurile judeţene şi comunale, în vederea identificării şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 532 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 201.125 de lei. Cele mai multe sancţiuni – aproape 300, au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate 10 de infracţiuni – conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere auto neînmatriculat.

Poliţiştii au suspendat 36 de permise de conducere – 10 pentru viteză, 17 pentru consum de băuturi alcoolice, dar şi pentru depăşiri neregulamentare şi neacordare prioritate.

Pentru neregulile tehnice constatate, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare pentru vehicule.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Totodată, poliţiştii reamintesc că vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale, astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic.

comments

comments




Leave a Reply

avatar