full screen background image

ANRE investighează de urgență prețul energiei

Președintele ANRE a anunțat că anchetează de urgență prețurile energiei, în condițiile în care am intrat a patra săptămână cu preţuri istorice pe bursa de energie. Preţul electricităţii a atins valoarea de 650 de lei pe megawatt oră şi se apropie de triplul preţului din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din datele de pe bursă pare că aceste preţuri au fost umflate artificial, iar singurii care au avut de câştigat au fost traderii care au cumpărat energie şi au oferit preţuri foarte mari.

Creșterea prețului pe bursă a fost determinată şi a început după declaraţia din 12 ianuarie a ministrului Energiei, care a spus că stocurile de cărbune mai ajung doar pentru 4 zile.

Ce pot face autorităţile: să desecretizeze contractele de pe bursă, pe baza unui Ordin pe care ANRE întârzie să îl adopte (deși este cerut de legea energiei modificată vara trecută în Parlament).

Prin acest ordin semnatarii tuturor contractelor de vânzare și cumpărare a energiei pe bursă, dar și cele de import-export de energie, vor putea fi cunoscuți.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments
Lasa un raspuns

Fii primul care comenteaza!

avatar

wpDiscuz