full screen background image

Scutiri de la plata chiriei în Rădăuţi, pentru persoanele cu handicap grav

La ședința Consiliului Local Rădăuţi de joi, aleșii locali au luat decizia ca persoanele cu handicap grav să fie scutite de la plata chiriei pentru locuințele aflate în proprietatea primăriei.

Proiectul de hotărâre al primarului Nistor Tătar se referă la scutirea de la plata chiriei din locuințele proprietatea municipiului Rădăuți, a persoanelor cu handicap grav și familiilor acestora și persoanelor cu handicap accentuat și familiilor acestora care sunt chiriașe a unor astfel de locuințe.

Potrivit Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată și actualizată, persoanele cu handicap beneficiază de unele facilități, printre care: acordarea de camere de locuit suplimentar față de normele minimale de locuit prevăzute de lege, pe baza contractelor de închiriere pentru locuințele care aparțin domeniului public sau privat al statutului ori al Unităților Administrativ Teritoriale, scutirea de la plata chiriei pentru suprafețe locative cu destinație de locuințe deținute de stat sau de UAT ale acestuia și care sunt în folosința lor.

Beneficiază de aceste scutiri și familia sau reprezentantul legal, pentru perioada în care are în îngrijire un copil ori un adult cu handicap grav dar și adultul cu handicap accentuat.

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, a afirmat că au închiriat locuințe proprietatea municipiului atât persoane cu handicap grav, cât și familii care au în întreținere adulți sau copii cu handicap grav și adulți cu handicap accentuat, care ar putea beneficia de prevederile legale.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar