full screen background image

Ruta ocolitoare a Sucevei ar putea fi finalizată în 2020

Lucrările la centura de ocolire a municipiului Suceava vor mai dura încă cel puţin 4 ani, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, după ce a studiat defalcările de sume din proiectul bugetului de stat, în scopul finalizării execuţiei obiectivului din judeţul Suceava.

Potrivit lui Flutur, din totalul de 63 de milioane de lei, reprezentând necesarul pentru încheierea lucrărilor, în 2017 la Suceava vor ajunge 36 de milioane de lei, în 2018 – 22 de milioane de lei, în 2019 – 5 milioane de lei, diferenţa fiind lăsată pentru anul 2020.

“Sigur, eu am făcut demersuri pentru a-i ruga să finalizeze execuţia până în toamna acestui an, conform calendarului de anul trecut”, a precizat şeful executivului judeţean

Pînă acum, după 8 ani de la începerea lucrărilor, această șosea deschisă parțial a costat 80 milioane de euro, fiind funcțională doar porțiunea Șcheia – Pătrăuți, de 5 kilometri.

SCCF Iași, firmă în insolvență, a lăsat porțiunile Șcheia – Moara și Moara – E 85 realizate în proporție de 80%.

După mai multe licitații nereușite, directorul de la acea vreme al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR), Cătălin Homor spunea, în toamna anului trecut, că lucrările vor fi executate în regie proprie.

Între timp, Homor a fost schimbat, CNADNR s-a divizat în CNIR (Compania Naţională de Investiţii Rutiere) și CNAIR (Compania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), dar planurile au rămas.

Până când vor fi finalizați și restul de 7 kilometri, traficul rutier va continua să fie îngreunat de vehiculele grele.

comments

comments




Leave a Reply

avatar