full screen background image

Peste 20 de amenzi aplicate de poliţişti, pentru acte de comerţ ilicit

Siguranţa mediului de afaceri şi siguranţa consumatorilor sunt priorităţi permanente ale poliţiştilor. Pentru identificarea celor care nu respectă legislaţia specifică poliţiştii organizează în permanenţă acţiuni în teren.

Joi, între orele 08.30 – 11.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava au acţionat pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor prevăzute de Legea 241/2005, Legea 12/1990 Rep., precum şi a altor acte normative în vigoare, pe raza judeţului Suceava.

Au fost verificate 53 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, fiind constatate 2 infracţiuni, din care 1 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi 1 la Legea nr. 84/1998 rep. privind mărcile şi indicaţiile geografice.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totala de 55.000 de lei, toate la Legea nr. 12/1990 republicată.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 4.735 de lei, constând în articole de îmbrăcăminte, produse industriale şi cafea.

De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor articole de îmbrăcăminte inscripţionate cu marca unui producător, susceptibile a fi contrafăcute.

Astfel, a fost depistată o femeie de 58 ani din comuna Adâncata, în timp ce oferea spre comercializare în incinta „Complexului Comercial Bazar” din municipiu, produse de îmbrăcăminte (căciuli) purtând marca unui producător autorizat fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauză au fost ridicate produsele și urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să achiziţioneze bunuri numai din locaţiile avizate în acest sens şi să efectueze operaţiunile de schimb valutar numai la unităţi bancare şi case de schimb autorizate.

De asemenea, poliţiştii atrag atenţia agenţilor economici să respecte cu stricteţe legislaţia în ceea ce priveşte derularea actelor de comerţ.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza