full screen background image

Liberalii decid dacă depun moţiune de cenzură împotriva Guvernului

Şedinţa Comisiei de unificare a PNL, în care liderii liberali decid dacă partidul va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, a început joi, la Palatul Parlamentului, potrivit News.ro.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat încă de săptămâna trecută intenţia de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului şi a spus că a discutat inclusiv cu USR despre susţinerea unui asemenea demers.

Ea a spus că cele două ordonanţe promovate de Ministerul Justiţiei privind graţierea şi modificarea codurilor penale nu sunt despre capacitatea administrativă de a rezolva problema din penitenciare, pentru că, dacă cinci cazărmi ar fi transformate în facilităţi moderne de detenţie, problema ar fi rezolvată.

Liderul USR, Nicuşor Dan, a anunţat deja că va semna moţiunea de cenzură a PNL, dacă aceasta va fi iniţiată.

Liberalii ar trebui să decidă şi dacă semnează moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat miercuri negativ proiectele de OUG privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse, pus în dezbatere publică de Ministerul Justiţiei, prevede că se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă aplicate de instanţa de judecată, potrivit Agerpres.

Potrivit proiectului, de graţiere nu beneficiază recidiviştii şi cei care au comis o serie de infracţiuni prevăzute de Codul penal sau de legi speciale, enumerate în proiect.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis marţi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunţă că a declanşat procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar