full screen background image

Bilanţul a ajuns la 29 de morţi în urma avalanşei din Italia

Autorităţile italiene au anunţat joi dimineaţă că bilanţul a ajuns la 29 de morţi, după ce salvamontiştii au reuşit să recupereze toate cadavrele de sub ruinele hotelului Rigopiano, îngropat săptămâna trecută de o avalanşă mortală produsă în masivul pitoresc Gran Sasso, transmite Reuters.

Ultimele cadavre scoase la lumină aparţin unui bărbat şi unei femei, iar autorităţile au reuşit să găsească toate cele 40 de persoane care erau în momentul tragediei în incinta hotelului Rigopiano.

Însă, doar 11 persoane au supravieţuit avalanşei mortale, iar ultimii supravieţuitori au fost recuperaţi duminică noaptea din mai multe ”buzunare de aer”. Printre persoanele scoase în viaţă din hotel se numără inclusiv patru copii.

Printre victime se numără inclusiv administratorul hotelului, Roberto del Rosso.

Până la 120.000 de tone de zăpadă s-au desprins din masiv, au distrus o pădure şi au îngropat hotelul, după ce mai multe cutremure puternice au lovit regiunea. Se pare că viteza avalanşei a atins 100 de kilometri pe oră atunci când a acoperit hotelul Rigopiano.

Managerul Bruno Di Tommaso a trimis autorităţilor locale şi provinciale un e-mail chiar în ziua avalanşei, în care s-a plâns de situaţia drumurilor blocate, a seismelor puternice şi a atras atenţia că generatorul nu va rezista mai mult de 24 de ore.

Procurorii italieni au lansat o anchetă în urma tragediei şi iau în considerare acuzaţii pentru neglijenţă criminală şi omor prin imprundenţă la hotelul Rigopiano.

comments

comments




Leave a Reply

avatar