full screen background image

2,5 lei pe kilometru, tariful maximal pentru transportul taxi

Consilierii locali suceveni au aprobat astăzi proiectul referitor la tariful maximal pentru transportul taxi, care va ajunge la 2,5 lei pe kilometru ( de la 1,8 lei/km).

Dispeceratele vor avea obligația să mențină în trafic permanent minim un sfert din taxiuri, iar în zilele sărbători legale cel puțin o treime din vehicule.

Firmele de taxiuri vor avea obligația să depună la Primăria Suceava, la fiecare dată de 1 a lunii, un grafic lunar de prezență în trafic.

Nerespectarea acestor prevederi va atrage amenzi între 500 și 1.000 de lei.

Prin acelaşi proiect de hotărâre sunt propuse măsuri de eliminare a practicii prin care unii transportatori obţineau autorizaţii pentru prestarea serviciului taxi, după care le cedau celor interesaţi, în schimbul unui beneficiu.

De altfel, Legea nr. 38/2003 prevede că autorizaţia taxi este unică şi netransmisibilă de la un transportator autorizat către un altul ori către o persoană fizică sau asociaţie familială.

Potrivit expunerii de motive, noile prevederi de interes local au ca scop inclusiv încurajarea achiziţionării de autovehicule electrice nepoluatoare de către transportatorii autorizaţi pentru prestarea serviciului în regim taxi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar