full screen background image

Regim termic oscilant și precipitații slabe, în următoarele două săptămâni

Regimul termic va continua să oscileze pe durata următoarelor două săptămâni, însă vremea va avea, în general, tendința de încălzire, iar temperaturile maxime vor trece de zero grade în majoritatea zonelor, în timp ce precipitațiile anunțate vor fi slabe și trecătoare, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 25 ianuarie – 5 februarie 2017.

În regiunea Moldovei, în primele două zile ale intervalului, se vor înregistra în medie temperaturi maxime de zero și 1 grad Celsius, valori apropiate de mediile climatologice, apoi vremea se va răci, astfel că în perioada 25- 27 ianuarie vor fi maxime în medie de până la -3 grade.

Începând cu data de 28 ianuarie, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat și se vor situa, în general, în jurul unor medii de 2 și 4 grade.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între -7 și -4 grade, cu excepția nopții de 26 spre 27 ianuarie, când vor coborî sub pragul gerului, până la medii între -12 și -10 grade, dar și ultima noapte, când vor tinde spre o medie de -2 grade.

Între 25 și 28 ianuarie, local și temporar, vor fi ninsori slabe, după care probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ploaie, slabe cantitativ și pe arii restrânse, va fi destul de mică.

comments

comments




Leave a Reply

avatar