full screen background image

Pagube semnificative pe litoralul spaniol în urma furtunilor din ultimele zile

Furtuna din ultimele zile a făcut ravagii pe litoralul spaniol şi autorităţile contabilizează acum pagubele. Cel puţin 50 de localităţi din regiunile Castellon şi Valencia au suferit daune importante în urma inundaţiilor şi vântului puternic, zeci de mii de oameni au rămas fără curent electric.

Ninsoarea puternică şi inundaţiile din weekend au pus la încercare infrastructura provinciilor Castellon şi Valencia. Mai multe drumuri au fost blocate din cauza zăpezii, iar valurile agitate de vântul puternic au distrus numeroase faleze din mai multe localităţi de pe litoral. Marea a înghiţit mobilierul urban din zona portului din Barcelona şi a distrus un dig. În sud, apa a rupt aleile de pe plaje din 50 de localităţi turistice din comunitatea valenciana.

Guvernul a recunoscut că forţa furtunilor din ultimele zile este ceva neobişnuit pentru Peninsula Iberică şi nu vrea ca distrugerile din zona litoralului să dăuneze sezonului turistic de Paşte.

Vremea vitregă a provocat daune considerabile şi în interiorul peninsulei. Ninsoare a doborât doi stâlpi de înaltă tensiune care au blocat o autostradă în zona Valenciei, iar 30.000 de locuitori primesc acum energie electrică de la mai multe generatoare de curent.

Furtuna din ultimele zile a surprins prin forţa neobişnuită cu care a lovit zeci de localităţi de pe litoralul mediteranean al Spaniei.

Guvernul pregăteşte un pachet urgent de ajutoare pentru reconstruirea falezelor afectate şi se ia în calcul schimbarea protocoalelor de urgenţă în caz de furtună.

stiri.tvr.ro

comments

comments




Leave a Reply

avatar