full screen background image

În Suceava, se scumpesc călătoriile cu taxiul

Sucevenii vor plăti mai mult pentru a se deplasa cu taxiul, după cum prevede un proiect de hotărâre pus pe masa Consiliului Local Suceava, conform căruia tariful perceput de către transportatorii serviciului ar urma să crească de la 1,8 lei/km la 2,5 lei/km,cu peste 38,8%.

Modificarea tarifului maximal pentru transportul în regim de taxi sau stabilirea unui nou tarif a fost solicitată de un transportator şi de o asociaţie a taximetriştilor.

Printr-o adresă către Primăria Suceava, Camera Naţională a Taximetriştilor a cerut stabilirea tarifului maximal pentru distanţă la 3,1 lei/km, în timp ce societatea comercială Servicii CVL a solicitat ajustarea acestuia în conformitate cu indicele preţurilor de consum.

Prin acelaşi proiect de hotărâre sunt propuse măsuri de eliminare a practicii prin care unii transportatori obţineau autorizaţii pentru prestarea serviciului taxi, după care le cedau celor interesaţi, în schimbul unui beneficiu.

De altfel, Legea nr. 38/2003 prevede că autorizaţia taxi este unică şi netransmisibilă de la un transportator autorizat către un altul ori către o persoană fizică sau asociaţie familială.

Potrivit expunerii de motive, noile prevederi de interes local au ca scop inclusiv încurajarea achiziţionării de autovehicule electrice nepoluatoare de către transportatorii autorizaţi pentru prestarea serviciului în regim taxi.

comments

comments


TAG


Leave a Reply

avatar