full screen background image

Concurs cu tema ”Unirea, națiunea a făcut-o”, la Școala Gimnazială Dornești

Cei 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza, au fost marcați și la VIVA FM Rădăuți, printr-o ediție specială.

Actul Unirii a fost descris de Lavinia Biliciuc, profesor de istorie la Școala Gimnazială Dornești, care a evocat personalitatea domnitorului Cuza, cel ce a pus bazele României Moderne.

Reformele impuse de el și Unirea de la 1859 au constituit un prim pas spre Marea Unire de la 1918 când s-a făurit Statul Național Unitar Român.

Mica Unire va fi marcată la Școala Gimnazială Dornești printr-un concurs cu tema ”Unirea, națiunea a făcut-o”, la care vor participa elevii claselor a VII-a.

Concursul va avea două secțiuni: o parte teoretică și un program artistic la care vor participa atât elevii înscriși în concurs, cât și colegii lor.

Profesoara Livia Biliciuc a spus, la VIVA FM Rădăuţi, că această activitate este la a doua ediție, iar elevii sunt foarte receptivi la astfel de activități extracurriculare.

Ei se implică, se pregătesc, îmbracă straie populare, se pun la punct cu datele din istorie pentru a răspunde corect la toate întrebările.

Colegii lor se pregătesc cu pancarte și lozinci de susținere pentru a le face galerie favoriților.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar