full screen background image

Trump a declarat oficial ziua învestirii sale în funcţie drept Ziua Naţională a Patriotismului

Preşedintele american Donald Trump a declarat oficial ziua învestirii sale în funcţie drept Ziua Naţională a Patriotismului, scrie Washington Post.

Luni a fost depusă documentaţia prin care ziua de 20 ianuarie 2017 – ziua învestirii în funcţie a lui Trump – a fost declarată oficial Ziua Naţională a Devotamentului Patriotic.

“Acum, eu, Donald J. Trump, preşedinte al Statelor Unite ale Americii, prin autoritatea învestită în mine de Constituţie şi de legile Statelor Unite, proclam 20 ianuarie 2017 Ziua Naţională a Devotamentului Patriotic, pentru a consolida legăturile dintre noi şi cu ţara noastră – şi pentru a înnoi îndatoririle Guvernului faţă de popor”, scrie în ordin.

„Constituţia noastră este scrisă pe pergament, dar trăieşte în inimile poporului american”, a adăugat Trump în document.

“Nu există libertate, dacă poporul nu crede în ea; nu există lege, dacă poporul nu o respectă; şi nu există pace, dacă poporul nu se roagă pentru ea”, a subliniat el.

În discursul de învestire rostit vineri, noul preşedinte a făcut numeroase referiri la patriotism, ca soluţie pentru a vindeca diviziunile din ţară. “Când îţi deschizi inima către patriotism, nu este loc pentru prejudecăţi”, a spus Trump de pe treptele Capitoliului, după ce a depus jurământul.

În aceeaşi zi, secretarul de presă al lui Trump, Sean Spicer, a precizat că declararea unei Zile a Patriotismului s-a numărat printre acţiunile executive întreprinse de Trump în primele ore ca preşedinte.

comments

comments




Leave a Reply

avatar