full screen background image

Bilanț provizoriu de 14 morți, după avalanșa care a distrus un hotel în Italia

Trupurile neînsuflețite a două femei, care se adaugă unui număr de alte șase cadavre descoperite în timpul nopții, au fost scoase marți dimineață din hotelul acoperit de o avalanșă în urmă cu șase zile în Italia, au anunțat media italiene, relatează AFP.

Numărul persoanelor decedate în urma catastrofei se ridică astfel la 14 și numărul celor dispăruți scade la 15, printre care salvatorii speră încă să descopere supraviețuitori, pe lângă cei 11 deja scoși din hotel.

În paralel cu căutările, justiția italiană anchetează asupra istoricului hotelului Rigopiano, situat în regiunea Abruzzo, și a desfășurării evenimentelor pentru a stabili dacă această catastrofă putea fi evitată.

O anchetă pentru omucidere involuntară a fost deschisă după producerea dramei pentru a determina dacă toate riscurile au fost luate în calcul în construcția hotelului, precum și în derularea evenimentelor de miercurea trecută.

Vineri, salvatori au scos din hotelul acoperit de zăpadă mai mulți supraviețuitori care au povestit că au petrecut 48 de ore în întuneric și frig, mâncând zăpadă pentru a-și domoli setea.

În ciuda realizării unor noi căi de acces, salvatorii avansează lent, de multe ori cu mâinile goale, de teama unor noi dislocări în interiorul clădirii pe care avalanșa a lovit-o cu forța a 4.000 de camioane în plină viteză.

Luni, procuroarea din Pescara Cristina Tedeschini a ținut o conferință de presă pentru a vorbi despre procedura judiciară deschisă pentru stabilirea celor vinovați.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar