full screen background image

Trump nu îşi va face publică declaraţia fiscală, deşi a promis acest lucru în campanie

Preşedintele american Donald Trump, învestit recent în funcţie, nu îşi va face publică declaraţia fiscală, a anunţat consiliera sa Kellyanne Conway pentru ABC News. Ea a insistat că aceasta nu este o problemă pentru electoratul miliardarului.

„Nu îi interesează”, susţine ea. „Au votat pentru el şi lăsaţi-mă să spun ceva clar: majoritatea americanilor sunt preocupaţi de cum vor arăta impozitele lor în cursul administraţiei preşedintelui Trump, nu de ale acestuia”, a adăugat oficialul, potrivit News.ro.

Potrivit AFP, un sondaj recent realizat de Washington Post şi ABC News arată că majoritatea americanilor în general, dar şi majoritatea electoratului republican consideră că noul ocupant al Casei Albe ar trebui să îşi facă publice documentele privind veniturile şi impozitele.

Donald Trump este primul preşedinte din ultimele decenii care a refuzat deocamdată să publice aceste declaraţii. Imperiul imobiliar din care îşi trage averea rămâne în mare parte opac, iar New York Times a dezvăluit în octombrie că a utilizat o strategie dubioasă în anii ’90 pentru a evita să declare sute de milioane de dolari în venituri impozabile.

Magnatul a promis în campanie că îşi va publica declaraţiile fiscale după ce va fi făcut un audit.

comments

comments




Leave a Reply

avatar