full screen background image

Amenzi de 94.550 lei pentru nerespectarea reglementărilor în privința apărării împotriva incendiilor

Inspectorii de prevenire a incendiilor au efectuat, în noaptea de duminică spre luni, 106 controale la cluburi și discoteci și au aplicat 70 de amenzi, în cuantum de 94.550 lei, pentru nerespectarea reglementărilor cu privire la apărarea împotriva incendiilor, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pompierii militari, alături de reprezentanți ai celorlalte structuri MAI, constituiți în 78 de echipe mixte, au continuat verificările imobilelor în care se desfășoară activități cu public numeros.

Pe timpul controalelor, personalul inspectoratelor pentru situații de urgență a reușit remedierea, în mod operativ, a 46 de deficiențe care puteau conducere la creșterea riscului de apariție a incendiilor.

Cu prilejul verificărilor, nu au fost depistate cazuri de încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu, situație care să genereze aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării ori utilizării (HG nr. 915/2015), menționează IGSU.

Concomitent cu activitățile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat 132 de acțiuni de recunoaștere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenție în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

AGERPRES

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza