full screen background image

Furturi în Suceava şi Vatra Dornei, favorizate de neglijenţa victimelor

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurarea a bunurilor, hoţii profitând în majoritatea cazurilor de neglijenţa proprietarilor în luarea măsurilor de protecţie.

Vineri dimineaţă, la ora 08.28, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată, prin 112, de un localnic, de 33 de ani, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturism.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, joi, victima a parcat autoturismul pe trotuarul din fața imobilului unde locuiește, însă a lăsat bunurile de valoare în interior, la vedere

În noaptea de 19./20ianuarie, profitând de neglijenţa victimei, prin spargerea geamului unei portiere, persoane necunoscute au sustras o geantă cu bunuri personale, valoarea prejudiciului fiind de circa 800 de lei.

Sâmbătă, la ora 18.03, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată, prin 112, de o tânără, de 18 ani, din comuna Mălini, despre faptul că, în timp ce se afla într-un restaurant din municipiul Vatra Dornei, persoane necunoscute i-au sustras un telefon.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că tânăra, în jurul orei 16.00, în timp ce se afla în restaurant, a ieșit din local la fumat cu un tânăr, dar a uitat telefonul pe masa exterioară a clădirii.

În cauze s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă să nu lăsaţi la vedere în vehicule bunuri de valoare, genţi, borsete, bunuri electronice, aceste gesturi constituindu-se în adevărate invitaţii deschise la furt. De asemenea, se recomandă supravegherea atentă a bunurilor atunci când vă deplasaţi în anumite localuri publice, mall-uri sau alte locuri cu aflux sporit de persoane.

comments

comments




Leave a Reply

avatar