full screen background image

Senatul a respins ordonanţa care le interzice managerilor de spitale să aibă funcţii de conducere în partide

Ordonanţa de urgenţă care le interzice managerilor de spitale să aibă funcţii de conducere în partide a fost respinsă de Senat. Interdicţia a fost una dintre măsurile de reformare a sistemului medical, adoptate de cabinetul Cioloş.

Ordonanţa care părea că va putea schimba regulile nescrise prin care se împărţeau funcţii în sistemul sanitar a fost rapid respinsă de Senat. Au fost 52 de voturi “pentru” şi doar 28 s-au opus anulării.

Ordonanţa prevedea că oricine putea deveni managerul unui spital clinic, nu doar cadrele universitare sau medicii primari. De asemenea, şefii spitalelor nu aveau voie să conducă, administreze sau controleze partide politice. Restricţii erau şi pentru rudele de până la gradul patru ale managerilor. Acestea nu aveau voie să deţină părţi sociale în societăţi comerciale care aveau legătură cu spitalul 06,34

De asemenea, managerii erau obligaţi să nu aibă alte activităţi în intervalul 8-16 şi nu aveau voie să desfăşoare activităţi didactice sau de cercetare ştiinţifică finanţate de furnizori ai spitalului. Iar şefii secţiilor erau obligaţi să susţină un concurs.

comments

comments




Leave a Reply

avatar