full screen background image

Lucrările şi licitaţiile din Suceava, blocate din cauza lipsei bugetului

Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Suceava pe anul 2017 ar putea fi aprobat, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, abia la jumătatea lunii februarie, crede primarul Sucevei, Ion Lungu.

El a precizat că “totul depinde de cât de repede se mişcă lucrurile la Bucureşti, cu bugetul de stat”.

Din informaţiile vehiculate până acum, proiectul bugetului naţional va fi înaintat Parlamentului, pentru dezbateri, pe 25 ianuarie, după care sumele pentru echilibrarea bugetelor locale vor fi stabilite de Ministerul Finanţelor Publice, iar apoi vor fi aprobate în Consiliul Judeţean.

Potrivit lui Lungu, lipsa bugetului pe anul în curs împiedică executarea lucrărilor în continuare şi organizarea de noi licitaţii, cheltuielile făcându-se lunare făcându-se în limita unei douăsprezecimi din bugetul anului trecut.

Lungu a mai spus că, în vederea fundamentării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017, va avea dezbateri informale cu toate grupurile de consilieri din deliberativ, precum şi cu reprezentanţii centrelor bugetare din învăţământul preuniversitar, asociaţiilor de proprietari şi mediului de afaceri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar