full screen background image

Două drumuri naţionale sunt încă închise din cauza viscolului

Două drumuri naţionale din judeţele Călăraşi şi Giurgiu, DN3 şi DN5B, sunt încă închise, joi dimineaţă, la aproape două zile după ce traficul pe acestea a fost oprit din cauza viscolului. De asemenea, Autostrada A2 este deschisă în întregime, însă între Drajna şi Feteşti şoferii merg în coloană cu antemergător de la Poliţia Rutieră şi utilaje de deszăpezire.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, joi dimineaţă, traficul pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se desfăşoară pe ambele sensuri, însă pe tronsonul kilometric 105 – 144 (între Drajna şi Feteşti) se circulă controlat, în coloană, autovehiculele fiind însoţite de utilaje de deszăpezire şi de echipaje de poliţie.

Din cauza vântului care spulberă zăpada pe carosabil, rămân închise două tronsoane de drumuri naţionale:

DN3 LEHLIU-GARĂ – CĂLĂRAŞI (în judeţul Călăraşi);
DN5B GIURGIU – GHIMPAŢI (în judeţul Giurgiu).

Pe DN3, în judeţul Constanţa, între Cobadin şi Ostrov, există restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

De asemenea, în judeţele Giurgiu şi Călăraşi, pe DN41 Daia – Olteniţa, există restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Potrivit IGPR, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt închise şi 18 drumuri judeţene, dintre care toate arterele din Călăraşi, în număr de 12, două din Teleorman, unul din Giurgiu, unul din Galaţi şi două din Ialomiţa.

Meteorologii au emis, joi dimineaţă, o atenţionare cod galben de viscol pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, unde vântul va atinge la rafală 55 de kilometri pe oră, valabilă până la ora 8.00. De asemenea, rămâne în vigoare şi o informare a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) potrivit căreia vremea va fi geroasă până la sfârşitul săptămânii, temperaturile minime vor fi între -20 şi -10 grade, în sud-estul ţării şi la munte va continua să bată vântul.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza