full screen background image

Sindicatul “Promedica” solicită elaborarea unei noi Legi a Sănătății

Sindicatul medicilor “Promedica” solicită Camerei Deputaților o analiză atentă și transparentă, dar și un dialog real constructiv în vederea adoptării unei OUG 79/2016 care să conducă la eficientizarea și modernizarea sistemului medical românesc și elaborarea cu celeritate a unei noi Legi a Sănătății.

“Sindicatul medicilor din România “Promedica” a luat act de respingerea OUG 79/2016 de către Senat și consideră că nu au constituit reale urgențe legislative, nici emiterea și nici anularea ordonanței, care nu reprezintă o revelație practică sau profund reformatoare din perspectiva Legii Sănătății nr. 95/2006″, informează sindicatul Promedica într-un comunicat remis. miercuri, AGERPRES.

În acest context, sindicatul “Promedica” cere instituirea “meritocrației reale și eliminarea formelor de discriminare în ocuparea funcțiilor de conducere din spitalele sistemului public de sănătate”, fiind nevoie stringentă de acordare fără precondiționări a pozițiilor de conducere și coordonare medicilor care dovedesc, deopotrivă, aptitudini clinice superioare, aptitudini personale, dar și competență și experiență managerială.

De asemenea, sindicaliștii solicită elaborarea cu celeritate a unei noi Legi a Sănătății, care să răspundă nevoilor și realităților din sistemul medical, adică finanțare bazată pe nevoi, salarizarea decentă, formarea profesionala, malpraxis, managementul sanitar performant și stoparea exodului medicilor.

“Ne oferim disponibilitatea de a împărtăși experiența și expertiza acumulată în timp, în cadrul unui parteneriat cu toți decidenții, specialității din sistemul medical, celelalte sindicate partenere și organizațiile de pacienți, pentru elaborarea unei noi Legi a Sănătății”, se mai arată în comunicatul de presă.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar