full screen background image

Protocol de colaborare între Școala Postliceală Sanitară Rădăuți și Liceul ”Mihai Eminescu” din Drochia

Duminică, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Române, în localitatea Drochia din Republica Moldova, oraș înfrățit cu municipiul Rădăuți, s-a semnat un protocol de colaborare între Școala Postliceală Sanitară ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Rădăuți și Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Drochia.

În Republica Moldova s-a deplasat o delegație de la unitatea de învățământ amintită, condusă de d-na director Paula Ciobîcă, iar gazdele din Moldova au fost reprezentate de directorul liceului, Sergiu Vrabie.

Liceul ”Mihai Eminescu” din Drochia este un liceu cu predare în limba moldovenească, unde învață 900 de elevi, 63 dintre ei fiind olimpici naționali.

Protocolul s-a încheiat între cele două unități de învățământ în vederea realizării și dezvoltării de programe comune, specifice domeniului educațional.

Printre obiectivele propuse, se numără dezvoltarea unei relații de colaborare între CSSMS Rădăuți și școala parteneră, în vederea derulării unor programe și proiecte ce au drept scop îmbunătățirea și eficientizarea activităților de petrecere a timpului liber a elevilor din învățământul preuniversitar, dar și organizarea unor evenimente și activități cu caracter educativ, metodic și cultural la care să participe elevi și cadre didactice.

Cele două unități de învățământ înfrățite, își propun ca activități defășurate în comun cursuri de formare care se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, excursii tematice, reuniuni tradiționale.

Primul pas în această direcție va fi dotarea liceului din localitatea Drochia cu carte școlară în limba română, beletristică și cărți de specialitate de asistență medicală.

Elevii de la Școala Postliceală Sanitară din Rădăuți vor organiza cursuri gratuite de prim-ajutor pentru colegii lor moldoveni.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar