full screen background image

Direcţia pentru Agricultură a fost reorganizată

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava s-a reorganizat, având o nouă organigramă şi un alt stat de funcţii.

Astfel, Camera Agricolă Judeţeană şi Inspecţia Agricolă, structură care era în subordinea ministerului, funcţionează sub aceeaşi cupolă a Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană.

Director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană a devenit Haralampie Duţu, fost şef al Camerei Agricole a judeţului Suceava.

Duţu a preluat ştafeta de la Gheorghe Lazăr care, în luna mai 2016, l-a înlocuit pe Irinel Vasile Costan, candidat pentru funcţia de primar al oraşului Liteni, la alegerile locale din vara trecută.

Conform organigramei şi statului de funcţii, DAJ Suceava are 38 de posturi, la cei 11 salariaţi ai Direcţiei, Camera Agricolă Judeţeană venind cu întregul personal de 25 de angajaţi, iar Inspecţia Agricolă cu încă 2.

„După actul normativ emis în decembrie 2014, direcţiile agricole au rămas cu un număr de personal foarte redus, iar atribuţiile care le reveneau nu puteau fi rezolvate cu acesta, în condiţiile în care 6 angajaţi erau cu profil contabil. Astfel, la Direcţie existau doar 2 ingineri agronomi care trebuiau să rezolve problemele întregului judeţ, în condiţiile în care la APIA sunt înscrişi peste 50.000 de fermieri”, subliniază noul directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură.

În ceea ce priveşte atribuţiile Camerei Agricole Judeţene, Duţu precizează că, în cadrul noii structuri, atribuţiile acesteia din urmă rămân intacte, finanţarea realizându-se din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat.

Tarifele practicate vor fi stabilite prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru activităţi de elaborare a planurilor de afaceri şi proiectelor pentru accesarea finanţările europene.

Camera Agricolă poate organiza şi cursuri de pregătire profesională în industria alimentară, apicultură, agroturism, floricultură, cursuri de tractorist, precum şi în meserii practicate în sectorul zootehnic şi vegetal.

Camera Agricolă Judeţeană Suceava a luat fiinţă la 1 februarie 2013, ca structură în subordinea Consiliului Judeţean, prin reorganizarea Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar