full screen background image

Strada Traian Ţăranu va fi asfaltată cu bani de la bugetul Primăriei Suceava

Strada Traian Ţăranu, situată în apropierea cartierului Obcini al municipiului Suceava, va fi asfaltată, în acest an, cu bani de la bugetul local.

Artera se află într-o zonă rezidenţială, la ieşirea din reşedinţa de judeţ, iar începând cu anii 90, pe suprafeţe de teren aflate la limita municipiului Suceava şi comunelor Moara şi Şcheia, s-au construit locuinţe individuale în regim privat.

Foarte mulţi ani, locuitorii de pe strada Traian Ţăranu au plătit taxe şi impozite locale la casieriile primăriei din comuna Şcheia.

În ciuda faptului că nu plăteau taxe şi impozite la Primăria Suceava, de-a lungul anilor locuitorii noului cartierul au cerut autorităţilor sucevene să le branşeze vilele la reţele de utilităţi şi să le asfalteze căile de acces rutier.

Ion Lungu, primarul Sucevei, a declarat: “Acolo au fost nişte probleme între noi şi comuna Şcheia, iar acestea s-au clarificat. Astăzi, oamenii sunt cu plăţile la Primăria Suceava şi, ca atare, vom asfalta acea stradă, un lucru care trenează de mult timp. Anul acesta, prioritate de grad zero este strada Traian Ţăranu, pe care o vom face cu fonduri proprii, până vor fi aprobate fondurile europene. Este o stradă importantă a municipiului Suceava şi am promis acest lucru acelor oameni. Este o zonă rezidenţială care aduce mulţi bani la buget, de aceea vom asfalta strada respectivă în acest an.”

Iniţial, investiţia urma să fie susţinută din alocări europene, dar pe fondul întârzierii deblocării noilor finanţări, banii vor proveni fonduri proprii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar