full screen background image

Fermierii suceveni pot depune cereri pentru subvenţia la motorină

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Suceava informează pe potenţialii beneficiari că, până pe 31 ianuarie 2017, se depun cererile de plată a ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură în perioada 1 octombrie-31 decembrie a anului 2016.

Sprijinul se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21.00 euro la 1.000 de litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură,  diferenţă a cărei valoare este de 1,7975 lei pe litru.

Pentru a intra în posesia reptului prevăzut de lege, beneficiarii ajutorului de stat ar fi trebuit să achiziţioneze cantităţile de motorină şi să solicite documentele fiscale de vânzare emise de furnizori, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în agricultură, în ultimul trimestru al anului trecut, în sectoarele vegetal, zootehnic şi de îmbunătăţiri funciare.

Respectivele cereri cuprind informaţii cu privire la suprafeţele de teren, inclusiv pe structura de culturi şi pe efectivele de animale, la păsările şi albinele pe care le exploatează solicitantul, dar la lucrările de îmbunătăţiri funciare pe care acesta le-a executat.

Plata ajutorului de stat sub formă de rambursare se efectuează până la data de 30 iunie 2017, în limita bugetului anual aprobat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar