full screen background image

Dosar penal pentru un bărbat de Horodnic de Sus, care a tăiat ilegal 13 arini

Secția 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată, luni, prin 112, despre faptul că, pe raza comunei Horodnic de Sus, persoane necunoscute taie ilegal arbori.

Polițiștii deplasați la fața locului au prins în flagrant, în locul numit „Toloacă Braniște” din extravilanul comunei Horodnic de Sus, la limita cu comuna Voitinel, un bărbat, de 57 de ani, din comuna Horodnic de Sus.

Acesta a tăiat cu drujba 13 arbori de esență arin şi a declarat că i-a tăiat știind că terenul este islazul Primăriei din comuna Horodnic de Sus.

În cauză s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul a tăiat ilegal cantitatea de circa 0,239 mc de lemn de esență arin.

Materialul lemnos, în valoare de circa 200 de lei, a fost predat în custodie reprezentanților Primăriei comunei Horodnic de Sus.

Motoferăstrăul, în valoare de circa 600 de lei, a fost confiscat, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „tăiere ilegală de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar