full screen background image

Zeci de şoferi găsiţi băuţi la volan, în urma controalelor în trafic

Şi în acest week-end, zeci de echipaje de poliţie au ieşit în teren pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de siguranţă rutieră. Principalul scop al acţiunilor desfăşurate pe perioada nopţii a fost identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

În aceste zile, sute de participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest.

Din păcate, şi de această dată unii şoferi nu au trecut testul cu aparatul etilotest şi în primul rând testul responsabilităţii rutiere.

Au fost aplicate zeci de sancţiuni şi suspendate peste 25 de permise de conducere.

În cazurile în care alcoolemia depistată de aparatele etilotest a fost peste limita legală, s-au întocmit dosare de cercetare penală.

Poliţiştii vă recomandă să nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Totodată, poliţiştii reamintesc că vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale, astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza