full screen background image

Mesajul premierului Sorin Grindeanu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Pe 15 ianuarie, ziua în care s-a născut marele Eminescu,sărbătorim Ziua Culturii Naționale.

Cu această ocazie, Sorin Grindeanu,Prim-ministru al României a trimis un mesaj românilor:

“Am remarcat cu bucurie că prima mare sărbătoare laică a anului este chiar ziua de astăzi, Ziua Culturii Naționale, o dată care se suprapune în mod fericit cu numele lui Mihai Eminescu. La fel cum luna ianuarie din calendarul religios începe cu sfințirea apelor pentru primenire și bună așezare, tot așa, ziua de astăzi e menită să ne reconecteze, încă din primele zile ale Anului Nou cu rădăcinile noastre de identitate culturală.

De asemenea, mi-am reamintit cu nostalgie de vremurile în care bunicii își învățau nepoții, încă din primii ani de viață, versurile lui Eminescu. Eu însumi am învățat primele poezii ale lui Eminescu, tot așa. Cultura este vie și este Viață.

Cultura a stat mereu la porțile Spiritului și ne-a adus Bucurie și Libertate, chiar în cele mai grele clipe pentru acest popor. De aceea, să nu lăsăm să treacă ziua de astăzi fără să permitem Frumosului să ne încânte în toate formele lui, fie că e vorba de cărți, teatru, muzică, film, pictură, sculptură sau orice altă formă artistică de expresie creată în acest spațiu cultural! Să ne celebrăm și să ne iubim oamenii de cultură, artiștii, pentru felul în care au ales să își împlinească misiunea pe pământ!”

comments

comments




Leave a Reply

avatar