full screen background image

Excluderi din partid şi filiale dizolvate, în PSD Suceava

Prima întrunire a Comitetului Executiv al Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, după alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, a avut loc sâmbătă, 14 ianuarie, la Frasin, conform strategiei stabilite încă din vara anului trecut, prin care se urmărește organizarea unor astfel de acțiuni în toate zonele județului.

În deschidere, președintele Organizației Județene, senatorul Ioan Stan, i-a felicitat pe cei prezenți pentru rezultatele obținute la alegerile parlamentare,menționând faptul că obiectivul politic al Organizației Județene a PSD, anunțat încă din luna iulie, de a obține două mandate de senator și cinci de deputat,a fost îndeplinit, aspect ce a atras felicitările Președintelui PSD, Liviu Dragnea, la Comitetul Executiv Național din 27 decembrie 2016.

Alexandru Rădulescu, purtătorul de cuvânt PSD Suceava, a precizat că primul punct al ordinii de zi a fost prezentarea spre aprobare de către Comitetul Executiv Județean a unor propuneri luate de Biroul Permanent Județean: dizolvarea unor organizații locale ale PSD (Mălini, Comănești), excluderea din partid a unor membri din Organizația Municipală Suceava, revocarea unui membru al Biroului Permanent Județean, pe considerentul că persoanele și organizațiile respective nu au reprezentat corect strategia partiduluiîn timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Aceste propuneri au fost aprobate de Comitetul Executiv.

De asemenea, s-a luat act de autosesizarea Comisiei Județene de Etică, referitoare la faptul că nici primarul comunei Mălini nu a reprezentat interesele PSD, urmând a se întreprinde măsurile statutare pentru excluderea sa din partid.

Următorul punct al ordinii de zi a fost reprezentat de analiza pe zone și pe localități a rezultatelor obținute de PSD Suceava la alegerile parlamentare.

Ioan Stan a evidențiat faptul că listele electorale ale PSD Suceava au obținut cel mai mare număr de voturi la nivel județean, în toate zonele, municipiile și orașele județului, la o diferență considerabilă față de celelalte partide.

Toți cei care au luat cuvântul au exprimat unanim ideea că aceste rezultate au fost datorate unei campanii electorale pozitive bazate, atât la nivel național cât și la nivel județean, pe Programul de guvernare al PSD, program cea început deja să fie pus în aplicare, din a doua zi de guvernare,așa cum a promis românilor, în campania electorală, președintele PSD, Liviu Dragnea (majorarea salariului minim brut la 1450 lei, eliminarea a 102 taxe, majorarea salarială cu 20% pentru personalul din administrația publică, creșterea cu 9% a valorii punctului de pensie, creșterea valorii pensiei minime la 520 lei, creșterea cuantumului burselor pentru studenți, scutirea pensionarilor de plata CASS etc.)

În continuare s-au luat unele decizii organizatorice, cum ar fi aprobarea completării Biroului Permanent cu vicepreședinți (Gh. Apetrei, G. Mârza, V. Iordache, E. Bejenariu, C. Nechifor, A. Rădulescu) şi a Comisiei Județene de Etică (B. Filip), precum şi deschiderea cabinetelor parlamentare PSD în toate zonele județului.

Ioan Stan i-a încredințat pe cei prezenți de disponibilitatea parlamentarilor social-democrați suceveni de a se implica în rezolvarea tuturor problemelor comunităților locale și a exprimat, încă o dată, intenția de colaborare cu reprezentanții Consiliului Județean.

comments

comments




Leave a Reply

avatar