full screen background image

Proiecte pentru modernizarea a 22 de străzi din Rădăuţi

Autorităţile rădăuţene au depus două proiecte în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru modernizarea a 22 de străzi din municipiu.

Este vorba de aproximativ 11 km de drumuri, care ar cuprinde atât străzi nemodernizate, cât şi străzi care trebuie refăcute.

Invitat în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată la Radio VIVA FM Rădăuţi, viceprimarul localităţii, Bogdan Loghin, a dat amănunte despre proiecte: “La momentul actual, avem făcute puţin peste 60% din drumurile localităţii. Nu spun că sunt perfecte… Şi după cum a anunţat şi domnul primar Tătar, unul dintre principalele obiective este să creştem procentul de străzi asfaltate. Astfel, ne-am propus şi depus pe PNDL două proiecte, care cuprind circa 22 de străzi, străzi nemodernizate, în jur de 4,4 km, şi străzi care trebuie refăcute, cam 6,5 km. Din ultima categorie aş aminti Şcolii Noi, Dimitrie Dan, Gării, Eraclie Porumbescu, Teiului, Volovăţului. Din cele nemodernizate aş aminti George Coşbuc, Dobrogeanu Gherea (de unde s-a oprit), Tolocii, Mică, Podurilor… Noi am căutat să facem un sistem, ca o coloană vertebrală, pe lângă proiectul cel mare, de 10 străzi, care a fost blocat, ca urmare a unui litigiu. În momentul în care vom obţine finaţare pentru aceşti circa 11 km, vrem să mai realizăm din bugetul local tot vreo 10-11 km – str. Cărămidăriei, Frîncei, Abatorului, Merilor…”

comments

comments




Leave a Reply

avatar