full screen background image

Managerul Circului Globus a fost demis

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că l-a demis pe managerul Circului Globus, Victor Coman, în urma incendiului soldat cu moartea a 11 animale.

Un incendiu puternic a izbucnit, joi dimineața, la o a anexă a Circului Globus. Mai multe autospeciale ale ISU şi un echipaj SMURD au intervenit pentru a stinge flăcările, dar 11 animale au murit în incendiu.

Printre animalele care și-au pierdut viața sunt şi doi tigri, porci vietnamezi, pisici și câini.

Incendiul ar fi izbucnit de la anexa de lângă cea în care se aflau animalele. Este vorba de clădirea în care se aflau îngrijitorii animalelor.

Victor Coman spunea ieri că în locul în care a izbucnit incendiul se aflau animalele pensionate ale circului și că unele dintre ele aparțineau unei dresoare din Ucraina.

În urma incendiului a fost lansată o petiție pentru interzicerea exploatării animalelor sălbatice la circuri. Până la acest moment, aproape 34.000 de persoane au semnat petiția. În România, un proiect de lege inițiat de Remus Cernea în 2015 pentru interzicerea exploatării animalelor sălbatice în circuri a fost respins de Senat. Cu toate acestea, două sectoare din Capitală au interzis circurile și spectacolele care au în programul de divertisment dresuri de animale sălbatice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar