full screen background image

Despre cum se poate învăța multă materie, într-un timp scurt, cu studentele USV Gabriela Dolhascanu și Anamaria Miron!

Atunci când vine sesiunea, studenții încearcă să acumuleze cât mai multe informații într-un timp cât mai scurt, pentru a reuși să obțină note cât mai mari la examene, sau pentru a obține doar acel ”sfânt 5”.

Sesiunea este o perioadă în care majoritatea studenților învață de dimineața până târziu în noapte, sau cel puțin așa le place lor să creadă. Acest lucru nu este prea bun, deoarece medicii ne sfătuiesc să nu petrecem mai mult de 3-4 ore învățând încontinuu, pentru că după acest interval de timp nu vom mai fi deloc atenți la ceea ce citim. Așadar, pauzele sunt foarte importante atunci când încercați să acumulați foarte multă materie, și când vă forțați creierul să rețină o mare cantitate de informații.

Pentru a trece cât mai ușor peste această perioadă, Viva FM ți-a pregătit câteva sfaturi utile de care suntem convinși că ai nevoie:

În primul rând, nu este bine să faci abuz de medicamente. Medicii recomandă doar vitaminele, o cantitate cât mai mare de fructe și principii din plante active care măresc rezistența organismului la factorii de stres;
Pentru a scăpa de emoții este necesară cunoașterea materiei pentru examen fiindcă acest lucru reduce în mod considerabil cantitatea emoțiilor. În al doilea rând este necesară familiarizarea cu spatial de examen, dar și cu profesorii examinatori. De asemenea, trebuie sa te odihnești foarte bine în ziua precedentă examenului;
Dacă ai luat o notă proastă, sau ai o restanță trebuie să privești acest ”eșec” ca pe o experiență constructivă, din care să înveți și să te automotivezi pentru a nu mai ajunge într-o situație asemănătoare; ”Bobocii” ar trebui să privească examenele ca pe niște lucrări pentru început, iar treptat să se obișnuiască cu această metodă de evaluare; Consumați cât mai multe fructe și legume, pentru a aduce organismului un aport mai mare de vitamine. Ar trebui să renunțați la alimentația de tip fast-food, la băuturile carbogazoase și la grăsimile de orice tip. Și cel mai important lucru ar fi ca materialele după care înveți să fie scrise de tine însuți. Materialul trebuie să fie împărțit și schematizat, iar procesul de învățare trebuie să fie început cu câteva zile înainte de examen, nu în ultimele 24 de ore.

Pentru a vedea cum gestionează studenții perioada sesiunii, în redacția Viva Fm au fost studentele USV Gabriela Dolhascanu și Anamaria Miron, care au dat sfaturi studenților de anul I, despre cum se poate învăța multă materie, într-un timp scurt.

comments

comments




Leave a Reply

avatar