full screen background image

Dosar penal pentru un bărbat din Preuteşti, prins conducând fără permis şi cu o acoolemie de aproape 1 mg/l alcool pur în aerul expirat

În cursul acestei nopţi, la ora 00.50, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești a oprit pentru control, la intersecția DJ 208, cu DC denumit local „La Ghiol”, din comuna Preutești, autoturismul condus de un localnic, de 28 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar