full screen background image

Servicii secrete din SUA pretind că Rusia are informaţii compromiţătoare despre Donald Trump

Spionii ruşi ar fi adunat informaţii compromiţătoare despre Donald Trump pe care le-ar fi comunicat acestuia în timpul campaniei sale, potrivit unui document secret ce face parte dintr-un raport al serviciilor americane de informaţii despre presupusele atacuri cibernetice ruse, citează The Guardian.

Documentul secret ar fi fost distribuit atât preşedintelui ales al SUA, cât şi celui aflat în funcţie.

Oficiali ai serviciilor de informaţii au anexat un rezumat de două pagini, considerat secret, unui raport în care sunt prezentate operaţiunile dăunătoare întreprinse de Rusia care aveau scopul de a afecta ambele partide americane importante şi să răspândească bănuieli cum că acestea ar circula în cercurile serviciilor secrete pentru a atrage atenţia lui Donald Trump.

Aceste documente invocă, de asemenea, un dialog între oficialii campaniei lui Donald Trump şi membri ai Guvernului Rusiei pe parcursul campaniei americane prezidenţiale, a declarat postului CNN o sursă anonimă care face parte din forţele de securitate naţională.

Informaţiile care au dus la constituirea rezumatului provin din cercetarea iniţială iniţiată de republicanii şi democraţii care se opuneau lui Trump. Aceştia au angajat un fost agent al serviciilor secrete care a lucrat în Rusia în anii 1990. Ancheta sa în privinţa preşedintelui ales a fost iniţiată pe perioada alegerilor preelectorale ale votanţilor şi a fost finanţată de grupări ce susţineau opoziţia Partidului. Grupările liberale au reluat investigaţia după ce Trump a devenit candidat la preşedinţia SUA.

comments

comments




Leave a Reply

avatar