full screen background image

Recomandări de înlăturare a riscurilor de incendiu, de la comandantul ISU Rădăuți, mr. Mihai Parasca

Anotimpul rece aduce cu el o serie de schimbări în viaţa şi activitatea comunităţilor locale, care presupun şi necesitatea asigurării unor măsuri de reducere şi înlăturare a riscurilor de incendiu.

Premergător sezonului rece şi pe timpul acestuia, pentru asigurarea prevenirii şi stingerii incendiilor este necesară verificarea instalaţiilor de încălzire, repararea şi curăţarea sobelor, canalelor şi coşurilor pentru evacuarea fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteielor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

În perioada sezonului rece, creşte pericolul izbucnirii incendiilor cauzate de sisteme şi mijloace de încălzire utilizate în clădiri pentru menţinerea temperaturii mediului interior la un nivel de confort, necesar desfăşurării în condiţii corespunzătoare a activităţii zilnice, motiv pentru care activitatea de prevenire a incendiilor va fi intensificată în perioada următoare pentru înlăturarea cauzelor posibile de iniţiere a incendiilor.

Astfel, una dintre cele mai frecvente cauze de izbucnire a incendiilor în acest sezon este reprezentată de utilizarea defectuoasă a sobelor şi a mijloacelor de încălzire cu combustibil solid.

O altă cauză frecventă de incendii în acest sezon este reprezentată de exploatarea necorespunzătoare a aparatelor electrice de încălzire şi a instalaţiilor electrice, pentru a căror evitare trebuie, de asemenea, să luăm măsuri.

Maiorul Mihai Parasca, comandantul ISU Rădăuți a adus în atenția ascultătorilor, la VIVA FM, câteva recomandări în acest sens.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar