full screen background image

Peste 70 de persoane găsite în stradă cu hipotermie, cele mai multe în Iaşi şi Bucureşti

Peste 70 de persoane au fost găsite în stradă cu hipotermie, cele mai multe în Iaşi şi Bucureşti, acestea fiind duse la spital pentru îngrijiri medicale. Serviciile de ambulanţă au intervenit în aproape 9.800 de cazuri, iar echipajele SMURD în alte peste o mie de cazuri de urgenţă, dintre care 258 pentru gravide şi 159 pentru persoane dializate. Jandarmii, pompierii şi poliţiştii au avut 97 de intervenţii pentru deblocarea a 409 autovehicule şi a 1.002 persoane. Cele mai multe intervenţii au fost în judeţul Constanţa, unde au fost deblocate 245 auto şi 816 persoane, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea sunt miercuri, până la ora 15.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol. În cele cinci judeţe, viteza vântului este de 70-80 de kilometri pe oră, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Bucureştiul şi 13 judeţe sunt, miercuri, sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea, vântul are intensificări cu viteze de 50 – 60 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada.

De asemenea, un cod galben de ger este valabil până joi dimineaţă, în toată ţara.

Ca urmare a temperaturilor scăzute, la nivel naţional s-a intervenit pentru relocarea a 392 persoane fără adăpost şi pentru acordarea primului ajutor medical în 70 cazuri de hipotermie.

Cele mai multe persoane cu hipotermie au fost în judeţul Iaşi şi în Bucureşti, respectiv câte 11 cazuri, potrivit datelor centralizate la Ministerul Afacerilor Interne, prin Centrul Naţional de Conducere Integrată, până miercuri, la ora 09.00

De asemenea, au fost efectuate 9.728 intervenţii medicale, dintre care 8.637 de către serviciile de ambulanţă şi 1.091 cu echipaje SMURD, 258 fiind pentru gravide şi 159 pentru persoane dializate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar