full screen background image

Finanţare europeană pentru depozitele de deșeuri de la Moara și Pojorâta

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din România, cu o finanțare din partea Uniunii Europene de peste 500 de milioane de euro, printre care și cele două depozite de deșeuri din județul Suceava, de la Moara și Pojorâta, precum și infrastructura aferentă.

“În ceea ce privește managementul deșeurilor, proiectele se referă la dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor în județele Suceava, Dolj, Bihor, Alba, Cluj și Vrancea. Cele șase proiecte de management al deșeurilor vor contribui la reducerea dimensiunilor depozitelor de deșeuri prin integrarea activităților de separare, colectare, transport, tratare, reciclare și eliminare. De asemenea, se are în vedere închiderea sau reabilitarea depozitelor non-conforme cu standardele europene.”, a precizat Corina Creţu.

Cele două obiective sunt finalizate, dar deocamdată nu există operatori pentru transportul gunoiului și administrarea bazelor, fiind necesare licitații.

Punerea în funcțiune a depozitului din Mestecăniș a suscitat numeroase critici din partea localnicilor și a activiștilor de mediu, nemulțumiți de poziționarea pe vârf de munte.

Depozitul de gunoi din Mestecăniş are 4,4 hectare, iar amenajarea lui a costat aproape 7 milioane euro, în parte fonduri europene.

comments

comments




Leave a Reply

avatar