full screen background image

Pompierii suceveni, în sprijinul colegilor din zonele afectate de feneomenele meteo

Având în vedere prognozele meteorologice care preconizează manifestarea unor fenomene meteo periculoase, în special pentru judeţele din estul şi sud-estul ţării, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a ordonat unităţilor subordonate pregătirea şi constituirea unor grupări de sprijin care să intervină în judeţele posibil a fi afectate.

Pentru gestionarea cu eficienţă a misiunilor de salvare şi optimizarea intervenţiilor din teren, în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa şi Constanţa vor fi dislocate autospeciale cu capacitate de trecere mărită (şenilată/UTV), autospeciale de tractare, autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, autocamioane de intervenţie şi autofreze de zăpadă multifuncţionale.

În componenţa echipajelor operative se află şi paramedici, personal care va acţiona în sprijinul colegilor lor, la misiunile de acordare a primului ajutor calificat.

Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a trimis, în zilele de 9 şi 10 ianuarie, în sprijinul colegilor din judeţele Brăila şi Vrancea, două echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni şi de la Garda de Intervenţie Siret, cu două autofreze de zăpadă multifuncţionale.

Acestea vin în completarea echipajelor pompierilor militari suceveni care s-au deplasat zilele trecute pentru misiunile de salvare în zonele ţării afectate de fonomenele meteo periculoase.

Reamintim că, încă din data de 6 ianuarie, două echipaje de pompieri militari, cu o autospecială cu autoşenilată tractată şi cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, s-au deplasat, primul echipaj în judeţul Ialomiţa, iar al doilea în judeţul Buzău.

După 72 de ore, salvatorii s-au întors acasă, locul echipajului de pe autoşenilată fiind luat de alţi colegi de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, care au plecat tot în zona de competenţă a I.S.U. Ialomiţa.

comments

comments




Leave a Reply

avatar