full screen background image

Trupa U2 va susţine în 2017 un turneu prin care va marca împlinirea a 30 de ani de la lansarea albumului ”The Joshua Tree”

Trupa irlandeză U2 va susţine în 2017, în Europa, Canada şi Statele Unite, un turneu prin care va marca împlinirea a 30 de ani de la lansarea legendarului album ”The Joshua Tree”, potrivit site-ului oficial al grupului.

În fiecare concert din acest turneu, intitulat ”The Joshua Tree Tour 2017”, formaţia irlandeză, alcătuită din Bono, The Edge, Adam Clayton şi Larry Mullen Jr., va interpreta toate piesele de pe legendarul LP pe care l-a lansat în 1987.

Turneul va debuta în Canada, în oraşul Vancouver, pe 12 mai, şi va continua cu alte 15 show-uri în America de Nord, înainte de a se încheia cu un concert în Cleveland, Ohio, pe 1 iulie. Secţiunea nord-americană a turneului va include şi prima apariţie a trupei U2 în calitate de headliner în Statele Unite, la Bonnaroo Music & Arts Festival.

Apoi, turneul se va muta în Europa, iar prima oprire va avea loc la Londra, pe 8 iulie. Secţiunea europeană va continua cu show-uri în oraşele Berlin, Roma, Barcelona, Dublin, Paris, Amsterdam şi se va încheia cu un concert la Bruxelles, pe 1 august.

Grupul High Flying Birds, înfiinţat de Noel Gallagher, membru fondator al fostei trupe Oasis, va cânta în deschiderea concertelor europene ale trupei U2, iar pentru secţiunea nord-americană au fost angajate trupele Mumford & Sons, The Lumineers şi One Republic.

Biletele pentru turneul ”The Joshua Tree Tour 2017” vor fi puse în vânzare luni, 16 ianuarie, în Irlanda, Marea Britanie şi Europa, şi marţi, 17 ianuarie, în Statele Unite şi Canada.

Ca de obicei, abonaţii site-ului U2.com vor avea prioritate în achiziţionarea biletelor, în regim de precomandă, de miercuri, 11 ianuarie, ora locală 09.00, până vineri, 13 ianuarie, ora locală 17.00.

Albumul ”The Joshua Tree”, lansat pe 9 martie 1987, conţinând single-uri precum ”With Or Without You”, ”I Still Haven’t Found What I’m Looking For” şi ”Where The Streets Have No Name”, a fost lăudat de criticii de specialitate şi adorat de public, ocupând primul loc în topurile muzicale din mai multe ţări şi vânzându-se în peste 25 de milioane de copii pe plan mondial. Acesta a fost materialul discografic care i-a transformat pe membrii trupei irlandeze în veritabile superstaruri ale muzicii rock.

În cele 12 luni care au trecut după lansarea albumului, trupa U2 a creat câteva momente legendare pentru industria muzicală – de la filmările pentru videoclipul unei piese premiate cu Grammy, realizate pe acoperişul unui magazin de băuturi alcoolice din Los Angeles, care au întrerupt traficul rutier din metropola americană, până la câştigarea unui Brit Award şi a două premii Grammy – inclusiv la categoria ”albumul anului” – primele dintre cele 22 de trofee câştigate apoi de-a lungul anilor de formaţia irlandeză, cea mai premiată trupă rock din istoria premiilor Grammy, şi până la revenirea triumfală în Irlanda, unde formaţia a susţinut câteva show-uri memorabile în Belfast, Dublin şi Cork în vara anului 1987.

Trupa irlandeză U2, înfiinţată în 1976 la Dublin, este alcătuită din solistul Bono, chitaristul The Edge, basistul Adam Clayton şi toboşarul Larry Mullen Jr. Stilul muzical al grupului s-a înscris iniţial în curentul post-punk, însă a evoluat ulterior şi a încorporat numeroase influenţe din multe alte genuri. Cele 13 albume de studio ale grupului irlandez, printre care se remarcă ”The Joshua Tree” (1987), ”Achtung Baby” (1991), ”All That You Can’t Leave Behind” (2000) şi ”How to Dismantle an Atomic Bomb” (2004), s-au vândut în peste 170 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa U2 a câştigat 22 de premii Grammy – mai mult decât oricare altă formaţie din lume – şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005.

comments

comments




Leave a Reply

avatar