full screen background image

Republica Moldova: Fostul ministru al apărării a demisionat din partid

Fostul ministru al apărării din Republica Moldova și prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, Anatol Șalaru, și-a anunțat luni pe contul său de Facebook demisia din acest partid, transmit Deschide.md și Radio Chișinău.

“Astăzi am demisionat din calitatea de membru al PL, partid pe care l-am fondat în urmă cu 24 de ani. A fost o decizie extrem de grea, dar absolut necesară. Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt multiple și în general cunoscute, atât de membrii Partidului Liberal, cât și de dumneavoastră. Transformarea Partidului Liberal într-un SRL administrat după bunul plac al lui Mihai Ghimpu, ducerea în derizoriu și compromiterea idealurilor naționale, jocul duplicitar făcut la alegerile prezidențiale, refuzul de a accepta reformarea și deschiderea partidului către oameni noi, doar pentru a-și putea păstra fotoliul de președinte, sunt câteva dintre motivele ce au stat la baza deciziei mele. Cu toate acestea, lupta pentru idealul național al tuturor românilor trebuie să continue! Unirea se face nu se dezbate. Deci, să o facem!”, a scris Șalaru pe contul său de Facebook.

Deschide.md amintește că săptămâna trecută Șalaru a avut o întâlnire, la București, cu fostul președinte al României, Traian Băsescu, cu care a discutat despre necesitatea creării unui nou partid politic, care să se opună încercărilor Federației Ruse de a transforma Republica Moldova într-o enclavă a sa.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a demis la sfârșitul anului 2016 pe Șalaru din funcția de ministru al apărării la inițiativa președintelui PL, Mihai Ghimpu, în condițiile în care biroul politic al PL i-a retras în urmă cu o lună susținerea politică lui Șalaru, sub acuzația că acesta ar fi încercat să destrame partidul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar