full screen background image

Măsuri drastice după atentatul de la Ierusalim

Autorităţile israeliene au decis, după ce un palestinian a ucis cu un camion patru soldaţi şi a rănit alţi 17 oameni, că toţi cei cunoscuţi că susţin organizaţia teroristă Stat Islamic vor fi arestaţi preventiv. Măsura a fost luată după ce premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că atacul a fost inspirat de acţiunile grupării. De asemenea, casa atacatorului va fi distrusă, iar trupul său nu va fi dat familiei pentru îngropare. După atac, mii de activişti au grupării Hamas au ieşit pe străzi în Fâşia Gaza, ca să felicite atentatorul.

„Ştim cine este atacatorul şi după toate probabilităţile era un simpatizant al organizaţiei Stat Islamic. Am blocat accesul în cartierul de unde provenea bărbatul şi efecutăm o serie de operaţiuni”, a declarat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Ţintele atacului au fost mai mulţi cadeţi veniţi într-un tur educativ la Ierusalim. Abia coborâseră din autocar când au fost seceraţi de un camion. Trei fete şi un băiat, în vârstă de numai 20 de ani, au murit. Poliţia spune că nu există urmă de îndoială: nu a fost un accident, ci un act de terorism.

„Teroristul aflat la volanul camionului a fost împuşcat. Măsurile de securitate au fost sporite la Ierusalim la scurt timp după producerea atacului terorist”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției, Micky Rosenfeld.

La doar câteva ore de la atentat, mii de susţinători ai grupării fundamentaliste Hamas au demonstrat pe străzile unui oraş din Fâşia Gaza. Mulţimea a scandat lozinci anti-Israel, au lăudat acţiunea atacatorului de la Ierusalim şi au împărţit bomboane în semn de apreciere. Hamas, considerată Grupare teroristă de Israel, SUA şi UE, felicită Adesea pe cei care atacă Israelieni.

„Mesajul partidului islamic Hamas este un mesaj de încurajare pentru fiecare jihadist care comite un atac împotriva inamicului nostru, Israel”, a spus liderul Hamas, Fathi Hamas.

Atacul de la Ierusalim a fost cel mai sângeros comis în ultimele luni. Din octombrie 2015, când a început această nouă serie de violenţe israeliano-palestiniene, 37 de israelieni şi 231 de palestinieni şi-au pierdut viaţa.

comments

comments




Leave a Reply

avatar