full screen background image

Wizz Air a anulat cursele între Bucureşti şi oraşele Londra, Paris, Charleroi şi Stockholm, din cauza condiţiilor meteo

Compania ungară low-cost Wizz Air a anulat cursele aeriene de pe rutele Bucureşti – Londra, Bucureşti – Paris, Bucureşti – Charleroi şi Bucreşti – Stockolm, din cauza condiţiilor meteorologice, a anunţat, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti şi pe  Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa “Aurel Vlaicu”, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi vânt în rafale, care transportă zăpada la sol.

Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor, întârzieri care punctual pot atinge sau depăşi o oră, a mai precizat compania.

“Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene“, a mai anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Informaţii despre situaţia zborurilor pe Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti pot fi găsite pe pagina web a companiei.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt vineri, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil până vineri seară.

O avertizare cod roşu de viscol a fost emisă, vineri, de meteorologi pentru judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea.

În aceste zone sunt intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 de kilometri pe oră, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitatea fiind redusă spre zero.

În unsprezece judeţe aflate sub coduri de ninsori şi viscol a fost închisă circulaţia rutieră pe drumuri naţionale şi judeţene. În patru dintre aceste judeţe – Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Brăila – sunt închise toate drumurile.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza