full screen background image

Armata intervine în judeţul Constanţa pentru deblocarea unor camioane înzăpezite şi a unor căi de acces

Militarii constănţeni intervin vineri pentru deblocarea unor autocamioane rămase înzăpezite şi pentru degajarea unor căi de acces, pe mai multe drumuri naţionale din judeţ, Ministerul Apărării anunţă că peste 2.600 de militari, cu circa 400 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină oriunde în ţară.

Militari ai Brigăzii 9 Mecanizate “Mărăşeşti” din Constanţa intervin vineri, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă din zona Dobrogei.

Astfel, la solicitarea Centrului Naţional de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, o grupă de militari acţionează cu un camion DAC 6×6 şi cu un autotrailer ”Tatra” pe DN 2A, între localităţile Ovidiu şi Nicolae Bălcescu, pentru degajarea căii de acces şi deblocarea unor autocamioane rămase înzăpezite.

Sunt în pregătire, de asemenea, alte două intervenţii în judeţul Constanţa, pe DN 22, în zona localităţilor Sibioara şi Lumina, respectiv pe DN 3, între Constanţa şi Valul lui Traian.

La nivelul întregii ţări, Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să intervină, la solicitarea autorităţilor competente de la nivel central şi local, cu peste 2.600 de militari şi circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare şi transport, autosanitare şi automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forţelor Aeriene Române. La nevoie, pot fi puse la dispoziţie şi alte forţe şi mijloace suplimentare, mai precizează sursa citată.

Judeţul Constanţa se află sub cod roşu de viscol, vineri, până la ora 18.00.

comments

comments




Leave a Reply

avatar