full screen background image

Zi decisivă în tabăra PSD-ALDE pentru desemnarea unui nou premier

Este zi decisivă, miercuri, în tabăra PSD-ALDE pentru desemnarea unui nou premier. Social-democraţii au convocat deja Comitetul Executiv al partidului în încercarea de a găsi o nouă soluţie pentru Palatul Victoria.

Totul vine după ce Sevil Shhaideh, propusă de PSD pentru funcţia de premier, a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis.

Anunţul a fost făcut într-o declaraţie de presă care nu a durat nici măcar un minut. Iohannis nu şi-a motivat decizia şi a cerut liderilor coaliţiei să desemneze pe altcineva.

La câteva ore de la anunţul preşedintelui a venit şi replica PSD. Liviu Dragnea a lansat un atac la adresa şefului statului, pe care l-a acuzat că vrea să provoace o criză politică.

Liderii PSD-ALDE au anunţat ca iau în calcul inclusiv suspendarea lui Klaus Iohannis.

Mai mult, PSD şi ALDE iau în calcul constituirea unei comisii, care să analizeze dacă Iohannis a încălcat sau nu Constituţia.

Preşedintele PSD a criticat şi modul succint în care Klaus Iohhanis a făcut anunţul de respingere a candidaturii lui Sevil Shhaideh.

În ceea ce priveşte posibilul risc la adresa securităţii naţionale, pe care l-ar reprezenta soţul lui Sevil Shhaideh, Liviu Dragnea crede că o atenţionare în acest sens nu ar fi venit din partea SRI.

comments

comments




Leave a Reply

avatar