full screen background image

Legea pentru eliminarea a 102 taxe: Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a respins cererea de reexaminare

Legea pentru eliminarea a 102 taxe a fost introdusă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, urmând ca după ce va fi dezbătută în Comisia de buget să ajungă la vot final, în cursul aceleaşi zile, a declarat miercuri secretarul Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Marcel Ciolacu.

UPDATE: Comisia de buget a Camerei a respins cererea de reexaminarea legii privind eliminarea a 102 taxe

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a respins miercuri cererea de reexaminare a legii privind eliminare a 102 taxe, adoptând un nou articol care prevede intrarea în vigoare a legii cu data de 1 a primei luni de la publicare în Monitorul Oficial.

Cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis a fost respinsă cu 13 voturi “pentru”, 9 “împotrivă” şi o abţinere.

La propunerea deputatului PSD Viorel Ştefan, Comisia de buget a admis introducerea unui nou articol privind intrarea în vigoare a legii cu data de 1 a primei luni de la publicare în Monitorul Oficial.

Preşedintele Comisie, deputatul PSD Viorel Ştefan, a susţinut în deschiderea şedinţei că CCR a declarat legea constituţională, afirmând că “cererea preşedintelui ţine de oportunitate, nu de constituţionalitate”.

UDMR a cerut scoaterea din textul legii a articolului care prevede eliminarea taxei radio-TV, însă, Comisia de Buget a respins propunerea.

Deputatul USR Cosette Chichirău a contestat convocarea de urgenţă a deputaţilor, afirmând că membri comisiei puteau fi convocaţi şi joi la prima oră, cerând ca “deputaţilor noi” să li se ofere explicaţii.

“Prima explicaţie este că după cutremurul de aseară a căzut serverul. Noi comunicăm prin metode convenţionale (…)”, a declarat preşedintele Comisie de Buget, adăugând că cererea de reexaminare vizează o lege care va trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie, iar eliminarea taxei radio-tv trebuie să se reflecte în bugetarea celor două instituţii în bugetul de stat şi că termenele au fost stabilite de Biroul Permanent.

“Opoziţiile la această decizie se susţin în Biroul Permanent de către liderii grupurilor parlamentare”, a mai spus Viorel Ştefan.

În replică, Chichirău a afirmat că Regulamentul Camerei Deputaţilor este încălcat.

Raportul Comisiei de buget urmează să intre în şedinţa de vot final a Camerei Deputaţilor, programată pentru miercuri.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza