full screen background image

Despre realizările şi proiectele Ansamblului Studențesc “Arcanul” USV, cu dr.ing. Sorin Pohoață!

În prag de sărbători, în studioul VIVA FM s-a aflat dr.ing. Sorin Pohoață, care a venit alături de Diana Pricop, studentă în anul III la Facultatea de Științe ale Educației, și Marius Cioată, student în anul IV la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

Am discutat despre o parte din realizările studenților din cadrul Ansamblului Studențesc “Arcanul” USV – proiectul ”Nuntă în Bucovina, tradiții și perspective în contemporaneitate”, proiect finanțat de Casa de Cultură a Studenților din Suceava.

Studenții Ansamblului “Arcanul” au realizat acest proiect și ne-au împărtășit din obiectivele lui, printre care cele mai importante ar fi încurajarea participării active în rândul studenților, dar și creșterea gradului de conștientizare a studenților în ceea ce privește cultura, arta dar și o viață sportivă.

Proiectul încearcă să promoveze tradițiile autentice românești ce au loc cu ocazia nunții, iar spectacolul integrează mici scene din trecut, uitate cu timpul. Alaiul, turta ruptă, jocurile premergătoare și antemergătoare cununiei, cântecele de la casa miresei și iertăciunea, sunt doar câteva dintre obiceiurile puse în scenă de către studenții din cadrul Ansamblului ”Arcanul”.

Spectacolul conține un taraf de 10 persoane, 22 de studenți dansatori, 6 soliști vocali, o doinitoare, dar bineînțeles și un mire și o mireasă.

Până acum, spectacolul a fost prezentat în București, Cluj, Iași, dar și la aici, în Bucovina, unde studenții au fost primiți cu foarte multă căldură.

Cei trei ne-au mai vorbit și despre spectacolul din această seară – ”Să nu uităm… de Craciun”. În cadrul spectacolului se ascund cele mai importante elemente ale sărbătorilor de iarnă, ce reprezintă chintesența spiritualității bucovinene.

În această seară, pe scena auditoriumului “Joseph Schmidt” USV vor fi prezenți Corul Bărbătesc „Flori de Măr” de la Râșca, Grupul Folcloric „Străjăncuța” din Straja, Urșii de la Boroaia și bineînţeles Ansamblul Studențesc “Arcanul” USV.

În final, dr. ing. Sorin Pohoață le-a urat ascultătorilor VIVA FM să fie mai înțelegători unii cu ceilalți, mai optimiști, să aibă parte de multă sănătate și să gândească românește.

comments

comments




Leave a Reply

avatar