full screen background image

Plenul Camerei Deputaţilor cu noii aleşi a început, 73 de parlamentari absentează

Plenul Camerei Deputaţilor cu noii aleşi a început, marţi, la ora 12.00, la şedinţă fiind prezenţi 256 de deputaţi din totalul celor 329. Şedinţa este condusă de decanul de vârstă Miron Ignat (minorităţi), alături de cei mai tineri patru deputaţi Mara Mareş (24 ani, PNL), Andrei Pop (25 ani, PSD), Vlad Emanuel Duruş (26 ani, USR) şi Apjok Norbert (27 ani, UDMR).

Şedinţa de plen a început cu intonarea imnului naţional “Deşteaptă-te române!”.

“Declar deschise lucrările primei şedinţe a Cemerei Deputaţilor din cea de-a opta legislatură”, a anunţat preşedintele de şedinţă, Miron Ignat.

Deputaţii urmează să stabilească membrii Comisiei de validare a mandatelor noilor aleşi, care va fi formată din 30 de membri, în funcţie de reprezentarea politică rezultată în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

După ce comisia va valida mandatele, aceasta va elabora un raport în care nominalizează deputaţii pentru care se propune validarea sau invalidarea mandatelor. După aprobarea mandatelor, prin vot, de către comisie, ele vor fi supuse votului plenului Camerei Deputaţilor, care va avea loc miercuri, la ora 9.00.

Camera Deputaţilor este legal constituită după validarea a două treimi din mandatele de deputaţi şi după depunerea jurământului de către aceştia.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments
Lasa un raspuns

Fii primul care comenteaza!

avatar

wpDiscuz