full screen background image

Circa 1,4 milioane de lei, rămaşi necheltuiţi de Primăria Suceava, la sfârşit de an

Fonduri importante au fost tăiate de autorităţile municipale sucevene de la unele capitole de cheltuieli, deoarece nu mai pot fi utilizate până la încheierea lui 2016.

„Sunt sume pe care am propus să le luăm de la anumite capitole bugetare şi pe care nu le mai folosim în acest an”, precizează Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Este vorba despre 400.000 de lei unităţile destinate unităţilor de cult din reşedinţa din judeţ şi pe care acestea nu le-au accesat în baza reglementărilor privind finanţările nerambursabile acordate din bugetul municipal.

La această sumă se adaugă încă 110.000 de lei nesolicitaţi, potrivit aceloraşi norme, de către asociaţiile şi fundaţiile de pe raza  reşedinţei de judeţ.

De la terenurile de sport de pe lângă unităţile şcolare s-a luat 1,4 milioane de lei, dintre cele 4 amenajări cu specific prevăzute pentru anul care încheie, modernizate fiind doar două.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava nu a reuşit să cheltuiască 220.000 de lei, bani acordaţi din vistieria locală, o rectificare în minus, cu 1,61 de milioane de lei fiind operată şi la Teatrul municipal „Matei Vişniec”.

Un rectificativ negativ consistent, de natură contabilă – aşa cum a precizat Ion Lungu – are loc în ceea ce priveşte Fondul de dezvoltare al societăţii de apă şi canalizare ACET.

Astfel suma de 7,78 de milioane de lei se varsă direct în contu bancar, nemafiind inclusă în bugetul de venituri şi cheltuieli al Sucevei, ca până acum.

Un gol important îl reprezintă Fondul de rezervă bugetar, în valoare de 1,68 de milioane de lei, care figurează numai în scripte, reprezentând  „doar bani virtuali, nu şi în buzunar”.

„Ca atare, avem circa 14 miliarde de lei vechi rectificări în minus, bani  pe care nu îi mai putem folosi în acest an, astfel încât să crească execuţia bugetară”, a mai spus Ion Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar