full screen background image

Cel puțin 12 morți și 48 de răniți într-un atentat terorist ce a lovit Berlinul: Un camion de mare tonaj a intrat în mulțimea adunată la un Târg de Crăciun

UPDATE: Șoferul camionului a intrat în Germania ca solicitant de azil, în februarie 2016, fiind probabil un pakistanez, informează ziarul Die Welt, care citează mai multe surse din investigație. Agenția germană DPA, care citează o sursă de securitate, a transmis că bărbatul ar fi venit în Germania ca refugiat fie din Afganistan, fie din Pakistan.

UPDATE: Proprietarul camionului, Ariel Żurawski, a declarat pentru televiziunea poloneză TVN 24, citată de presa germană că maşina a fost condusă de vărul său și transporta piese de oțel la Berlin. Żurawski a precizat că a pierdut legătura cu vărul său cu aproximativ patru ore înainte de atentat. Nu este clar dacă vehiculul a fost sau nu deturnat.

Poliţiştii din Berlin au anunţat că pasagerul găsit mort în cabina TIR-ului este de naţionalitate poloneză. Deocamdată, autorităţile nu ştiu dacă acesta era mort dinainte. Bărbatul care a condus camionul a fost arestat. O ipoteză luată în calcul de poliţie este că atacatorul ar fi furat maşina de la şoferul polonez.

UPDATE: Bilanţul morţilor în urma atentatului de luni noapte de la Berlin creşte, informează B1 TV. 12 oameni au fost ucişi de teroristul care a intrat cu camionul, în plin, în mulţime, la un târg de Crăciun amenajat pe o arteră aglomerată, în partea de Vest a capitalei Germaniei. Potrivit unor surse citate de presa străină, ISIS ar fi revendicat atacul într-un mesaj pe Twitter.

UPDATE: Șoferul camionului care a intrat în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun din Berlin a fost prinsă de către forțele de ordine, conform presei germane. La bordul camionului cu numere de înmatriculare poloneze se aflau în momentul atentatului două persoane, șoferul ce a prins ulterior și o altă persoană care a fost ucisă în urma unui schimb de focuri cu poliția. Din primele informații, se pare că acesta a fost un atac de tip “lup singuratic” cu persoane care s-au radicalizat rapid și au decis să comită atentate în numele organizațiilor teroriste jihadiște.

UPDATE: Un martor a afirmat, potrivit CNN, că plăcuțele de înmatriculare arată că acest camion ar fi înregistrat în Polonia, iar în momentul în care a pătruns în mulțime avea viteză ridicată. Șoferul, care este posibil să fie la rândul său polonez, a fugit de la fața locului după ce camionul s-a oprit.

comments

comments




Leave a Reply

avatar