full screen background image

Ambasadorul României în Germania, după atentatul terorist din Berlin: “Europa este o fortăreaţă asediată. Marile oraşe sunt locuri predilecte pentru astfel de atentate”

Un atentat terorist a lovit luni seară capitala Germaniei, Berlin. Un camion de mari dimensiuni a intrat în mulțimea adunată la un târg de Crăciun, provocând decesul a cel puțin 9 persoane și rănirea cel puțin altor 50.

Ambasadorul român la Berlin, Emil Hurezeanu, a povestit pentru Digi24 că a aflat despre un atentat în momentul în care se afla la o recepţie diplomatică.

“Cineva a anunţat că s-a produs un atentat în proximitate. Posturile germane de-abia în ultimele minute şi-au întrerupt programele cu informaţii şi cu imagini filmate cu telefonul mobil de la locul atentatului. Se poate vorbi de un camion de 20 de tone, cu remorcă mare, în mijlocul Târgului de Crăciun, ghirlande aprinse în toate direcţiile, oameni agitaţi.

Principala stradă de acces spre această zonă a fost închisă.

Berlinul era o scenă în pericol, periclitată, existau mai multe avertismente din partea ministerului de Interne, a unor autori şi din partea presei.

Europa este o fortăreaţă asediată. Marile oraşe, cum e Berlinul, sunt locuri predilecte pentru astfel de atentate.

Berlinul e un oraş intens, spre deosebire de Franţa, pericolul terorist nu e foarte acut în sensul mediatic, nu există alarme rapide, instantanee, e o stare mai degrabă de aşteptare tensionată, difuză” a declarat ambasadorul Emil Hurezeanu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar